До корпункту «Голосу України» на Рівненщині принесли документ, зміст якого дав підстави засумніватися, коли він написаний — у наш час чи в 1937 році. Однак на фірмовому бланку управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації значиться дата написання та вихідний номер листа — «20 травня 2005 року, № 217-к», а також підпис начальника згаданого управління Мирослава Семаніва. Зрештою, процитую листа, адресованого головному лікареві Рівненського обласного ендокринологічного диспансеру Л. Олексюку:
«Шановний Любомире Романовичу! У підпорядкованому Вам закладі охорони здоров’я працюють справжні українські патріоти, активні учасники Помаранчевої революції лікар-ендокринолог дитячий Бойко Г. В. та лікар-фізіотерапевт Ничипорчук А. О.
Враховуючи їх великі заслуги перед незалежною державою Україна, у виявленні та знешкодженні ворогів України, рекомендую Вам призначити Ничипорчук А. О. заступником головного лікаря з організаційно-методичної роботи, Бойко Г. В. — заступником головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи. Про вирішення питання інформуйте особисто».
З листа випливає, що на Рівненщині все-таки «виявляють та знешкоджують ворогів України». У який спосіб? Це запитання адресувала автору листа, начальнику управління охорони здоров’я Рівненської ОДА, керівнику фракції «Наша Україна» в облраді Мирославу Семаніву.
— Як лікар із сорокарічним стажем я зробив 12 тисяч операцій, рятуючи людей. Тож у листі не мав на увазі якесь фізичне знешкодження, — коментує свій лист Мирослав Семанів. — На мою думку, виявити — це вже знешкодити ворога України.
Хоч як намагалася знайти у сучасних юридичних книгах норму «ворог України», мені це не вдалося.