Два місяці, які міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відвів новопризначеним начальникам УМВСУ для того, щоб вони проявили себе як фахівці, минули.
Тож начальник УМВСУ в Рівненській області полковник міліції Григорій ЗарІЧнюк на прес-конференції розповів журналістам про те, що очолюваний ним колектив устиг зробити за цей термін. Щоправда, лише словом обмовився, що й міліцію Рівненщини не оминули кадрові зміни (у деяких районах з політичних мотивів): призначено 8 нових начальників міськрайвідділів та 13 їхніх заступників, замінено 9 начальників галузевих служб апарату УМВСУ та 6 їхніх заступників.
Щодо двомісячного доробку, то розкрито всі 8 умисних убивств, а також 88 злочинів минулих років. Порушено кримінальні справи за 19 фактами незаконного видобутку бурштину, який останніми роками набув поширення у поліських районах області. Так, на території Сарненського району затримано організовану злочинну групу, коли вона з допомогою механізованої водяної помпи видобувала «сонячний камінь». У злочинців вилучено велику (173,4 кг) партію бурштину-сирцю.
Особлива увага правоохоронців, за словами Григорія Зарічнюка, була прикута до викриття злочинів у сфері економіки. Так, за порушеними кримінальними справами за злочинами економічної спрямованості встановлено, що державі завдано збитків на суму, яка перевищує 98 мільйонів гривень. Порушено кримінальні справи по п’яти злочинах зі збитками понад 1 мільйон гривень, зокрема за фактом розкрадання посадовими особами обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення 1 мільйона гривень бюджетних коштів, що їх було виділено на медикаментозне забезпечення «чорнобильців»; стосовно посадових осіб Рівненської ОДА за нецільове використання такої само суми з бюджету, передбаченої на розвиток та будівництво об’єктів соціального призначення на території 30-кілометрової зони навколо Рівненської АЕС. А загалом по області викрито 202 злочини у сфері економіки, з яких 7 — особливо тяжких та 99 — тяжких. Викрито 12 фактів хабарництва, складено 15 протоколів про корупцію.
Це лише витяги зі звіту новопризначеного начальника УМВСУ в Рівненській області Григорія Зарічнюка. Оцінку роботі міліції, за його словами, даватиме населення.
Рівне.