Як відомо, 1 квітня — воно і в Африці 1 квітня. А не тільки в Одесі, у чому наполегливо запевняють нас одесити, які свято вірять у це. Та що там казати: не сьогодні-вчора (можете, до речі, навіть самі за календарем переконатися!) ця особлива в історії дата повинна взагалі стати найзвичайнісіньким і узаконеним червоним днем — Днем (а то й тижнем!) здорового способу життя. Тому після вчорашніх несподіваних експромтів і розіграшів, які сипалися на вас з боку численних колег, домочадців і просто хороших друзів, ми хочемо вам запропонувати наш традиційний першоквітневий вінегрет. Гадаємо, ви зумієте відокремити емоційно-прозору дійсність від швидкоплинно-примарних мрій.
Ну і, нарешті, найголовніша наша сегоднішньо-вчорашня порада: якщо навіть у вас немає причин для сміху, все одно смійтеся хоча б у кредит. Повірте, по вашій кишені це вже точно не вдарить!

* * *

Яна КЛОЧКОВА, чотириразова олімпійська чемпіонка, заслужений майстер спорту, Герой України:
Звертаюся через вашу газету з проханням знайти мені де-небудь премудрого алхіміка, що зумів би переплавити 4 золотих олімпійські медалі і купу світових на один-єдиний філософський камінь. З його допомогою я зможу, продовживши своє спортивне довголіття, нахапати на блакитних доріжках ще сотню-другу цих дорогоцінних медалей, після чого обіцяю поділитися вирученим добром з читачами.

* * *

Віктор ПАВЛИК, заслужений артист України:
Перше квітня як свято чудове для мене тим, що коли я цього дня виступаю в нічних клубах, дівчата-манекенниці (а вони, як ви пам’ятаєте, усі зазвичай під два метри зростом) дозволяють мені проходити в них між ногами. Для них це банальний необразливий жарт, і до того ж зайвий привід позбиткуватися з моїх «нестандартних» параметрів. А от я, у свою чергу, задоволення від цього одержую дуже серйозне. Шкода, однак, що таке мені дозволено тільки раз на рік!..

* * *

Богдан БЕНЮК, народний артист України, автор і ведучий телепередачі «Біла ворона»:
Загалом я принциповий противник відзначання таких дат, як Міжнародний жіночий день, День сміху, День захисту дітей і тому подібні. Адже якщо по суті розібратися, ми повинні аж ніяк не протягом одного, а геть чисто (і це як мінімум!) 365 днів у році сміятися, любити жінок і плекати наших неслухняних дитинчат. Тож щопершого числа четвертого місяця я собі зазвичай роблю своєрідне віконце для «відпочинку від сміху». Добре це чи погано — можете судити самі з мого зовнішнього вигляду...

* * *

Клим ЧУРЮМОВ, директор Київського планетарію, професор, заслужений працівник народної освіти України:
У мене, на жаль, повідомлення не дуже веселе. Щойно одержав факс із Гринвіча. Виявляється, Вища Астрономічна Рада прийняла рішення замість григоріанського календаря запровадити тепер повсюдно так званий  лохіанський (мабуть, на честь місцевої визначної пам’ятки — лох-неського чудовиська). Відповідно до цього, надалі в лютому щороку буде по 29 днів. А от 1 квітня — лише у високосні роки. Наукове співтовариство аргументувало свій радикальний крок тим, що в результаті численних розіграшів, які відбуваються саме в цей день, різко підвищується імовірність виходу з ладу глобальної комп’ютерної мережі. А це, у свою чергу, може спричинити катастрофічні і вкрай непередбачувані наслідки.

* * *

Аліна ШАТЕРНИКОВА, багаторазова чемпіонка Європи і світу з професіонального боксу:
Годі! Досить уже з мене жінок: треба вже їх, нарешті, пожаліти. А ну ж візьмуся я тепер як слід за тих безталанних мужиків. І почну просто з Майка Тайсона. Отже, завтра-таки кидаю йому рукавичку, а як спробує знову на ринзі коники викидати — їй-богу, повідкушую йому геть усе!