Скільки новорічних акцій, концертів, розваг та заходів проводить цього року Київська міська держадміністрація, важко навіть уявити. Починаючи з дня святого Миколая і аж до Водохреща столиця святкує в режимі нон-стоп. У неділю, 25 грудня, о 12-й ранку в приміщенні міськради відкриється свято новорічної ялинки для дітей з функціональними обмеженнями. 
Того ж дня Хрещатиком пройде парад Дідів Морозів. Найменшому з них — сім. І він свою справу знає суперово: підробляти Санта Клаусом хлопчик почав ще в чотири роки. Увечері Олександр Омельченко на свій страх і ризик влаштує місцеву «пожежу» — на Хрещатику запалить вогні найбільша ялинка в Україні. А за нею — решта зелених красунь у містах та селах. До речі, на ілюзорні ефекти ялинки на Хрещатику влада надала 800 000 грн. Традиційні вистави й хороводи трансформуються у казковий театр льодових мініатюр, що з 27 грудня приваблюватиме киян і гостей міста до Палацу спорту.
Останній день року «помаранчевим» страйкарям прикрасять улюблені артисти та співаки: о 21.00 розпочнеться святковий концерт. Для молоді, яка після нього захоче просто «поковбаситись» і ні на кого не зважати, звучатиме легенька музичка до першої години ночі.
— Навіщо святкувати Новий рік на майдані? Різний темперамент буває у людей, — пояснює начальник Головного управління культури КМДА Олександр Биструшкін, — хтось сидить удома перед телевізором, хтось п’є з друзями шампанське, а дехто просто прагне відчути себе частинкою спільноти, єдиного народу і під українським небом в центрі Києва зустріти Новий рік. Ми збираємося влаштувати на Михайлівський площі хороше Різдвяне свято. А на Водохреща запрошуємо до Гідропарку.
Я радію з того, що в концертах братимуть участь Тарас Петриненко та Марічка Бурмака, молодіжні гурти «Тартак» і «Танок на Майдані Конго», Інеш і «ВВ». Пообіцяла приїхати і Руслана, яка дуже хоче подарувати глядачам свою різдвяну програму.
Яка буде родзинка новорічних свят? Ви жартуєте? — усміхається Олександр Биструшкін, — озирніться навколо. Помаранчеві ялинки, «Наметовий Хрещатик», Діди Морози-волонтери з жартами, подарунками, розвагами, прапори, гасла, сміх і сльози, і нерви, і радість, і такі світлі сподівання... Новий 2005-й — це булочка з родзинками!