Для Віталія Мартиненка і Миколи Гонтаренка з групи мобільного реагування компанії «Венбест» це було звичайне нічне патрулювання. Після 3 години екіпаж працював у Святошинському районі столиці. Вулиці були тихі й безлюдні. Детективних пригод ніщо не віщувало. І раптом неподалік Кільцевої дороги охоронці помітили, як на шосе з багажника автомашини «Волга» випав... чоловік.
Охоронці негайно зв’язалися з черговою частиною компанії, викликали підмогу, а самі — в погоню.
Що ж сталося тієї ночі?
Троє молодиків заволоділи машиною, власник якої погодився відвезти їх із Солом’янського в Шевченківський район. А там пасажири зв’язали водія, запхнули в багажник й подалися за місто. Потерпілому вдалося розв’язатися. Він зламав замок, випав на асфальт і, на щастя, потрапив на очі екіпажеві автопатруля компанії «Венбест».
Охоронці діяли сміливо, оперативно й незабаром знайшли викрадену «Волгу» на вулиці Михайла Котельникова. У темряві біля якогось будмайданчика двом крадіям удалося накивати п’ятами, але одного таки затримали. Зловмисника передали нарядові міліції Святошинського райуправління ГУ МВС України в м. Києві.
Урочисто, перед строєм співробітників підрозділу компанії, 29-річним охоронцям Віталію Мартиненку, Миколі Гонтаренку, а також досвідченому керівникові фірми Володимиру Дзюбі начальник райуправління полковник міліції Анатолій Миколаєць вручив грамоти за вагомий внесок в охорону громадського порядку, боротьбу зі злочинністю та плідну співпрацю з органами внутрішніх справ.
— Ми уклали угоду про співпрацю з «Венбестом», — розповів заступник начальника райуправління полковник міліції Григорій Розум. — Лише цього року понад 40 затримань у районі — робота співробітників компанії, які перепиняють спроби розкрадання майна, напади, бійки.
— Компанія залучає своїх працівників до активної участі у профілактиці та перепиненні правопорушень, — додав Георгій Тупчій, генеральний директор компанії «Венбест», у минулому полковник міліції. — У нашій групі мобільного реагування працюють переважно молоді люди з армійським вишколом і їхні наставники — офіцери запасу силових структур.
Авторитет надійних помічників міліції підтвердив і проведений 2004 року Всеукраїнський відкритий рейтинг професіоналізму серед недержавних охоронних фірм, у якому компанія «Венбест» посіла перше місце.