Солодкі свята

Щоб забезпечити дітей на новорічні свята достатньою кількістю солодощів, колектив ВАТ «Костопільський завод продтоварів» заздалегідь подбав про нове обладнання й потужності: встановив дві лінії для глазурування цукерок, додаткові зефіро-збивальні машини, а нині монтує комплекс для виготовлення пряників з начинкою. Тож протягом листопада—грудня, коли попит на солодощі різко зростає, тут виготовляють їх щомісяця на 4 мільйони гривень.
Костопільські харчовики, які реалізують свої солодощі під торговою маркою «Родина», пропонують покупцям майже сто найменувань кондитерських виробів. П’ять із них удостоєно золотих медалей на Всеукраїнських дегустаційних конкурсах «Краща торгова марка України». На свята — Святого Миколая та новорічні, за традицією, понад сто сиріт із Костопільського району одержать солодкі подарунки від «Родини».
На завершальній стадії освоєння потужності
На завершальну стадію освоєння потужності — 90 відсотків — виведено новий четвертий енергоблок Рівненської АЕС. Експлуатаційники здійснюють певні роботи, щоб пересвідчитися в надійності обладнання в різних динамічних режимах і підтвердити рівень захисту «мільйонника» проектним вимогам з ядерної та радіаційної безпеки. Для цього, зокрема, моделюються регламентні ситуації і штучного відключення різноманітних систем. Водночас триває підготовка до реалізації другої частини пакета планів модернізації у післяпусковий період, передбачених урядовими рішеннями. Найближчі операції стосуватимуться впровадження схем газового пожежогасіння.
Нині на РАЕС працюють усі чотири енергоблоки загальною потужністю 2550 мегават, що відповідає необхідному рівню несення осінньо-зимового максимуму навантажень. Працівники станції мають намір утримувати цей баланс виробництва електроенергії аж до кінця березня наступного року, коли згідно з графіком буде відключено від енергомережі перший енергоблок ВВЕР-440, де розпочнеться планово-попереджувальний ремонт.
Радіаційний, протипожежний, екологічний стан на РАЕС та прилеглій території не змінювався та перебуває у межах чинних норм.