Сьогодні важко полічити, скільки нових видань з’явилося в Україні за роки незалежності. Газети і газетки, тоненькі брошурки і глянцеві журнали охопили, здається, всі теми суспільного життя.
На прохання редакції про журнал «РоботодавецЬ» розповідає його шеф-редактор, президент Спілки орендарів і підприємців України, заслужений економіст України, кандидат сільськогосподарських наук Віктор ХМІЛЬОВСЬКИЙ:
— Ризикну стверджувати, що до грудня минулого року залишалася така суспільна група, яка не мала видання, на сторінках якого можна було б знайти відображення саме її проблем. Це — представники бізнесу. З ризикових відчайдухів, кожен із яких по-своєму торував шлях до ринку, вони перетворились на серйозних роботодавців. Отримавши суворі, а то й жорстокі, уроки, утворили цілий пласт суспільства, якому, природно, потрібно було вчитися господарювати цивілізовано, об’єднавшись. Вивчати і захищати свої права, вести соціальний діалог.
Власне, саме для цього Спілка орендарів і підприємців України у грудні минулого року заснувала журнал «РоботодавецЬ», вже самою назвою окресливши свою читацьку аудиторію. А мета — консолідація підприємців-власників як єдиної сторони роботодавців у діалозі з владою та профспілками. Адже в Україні згуртованість бізнесу становить лише 7 відсотків, а в Швеції, наприклад, понад 80 відсотків.
Відтоді вийшли друком 11 номерів часопису. Кожен з них знайомить читача з законами України стосовно організацій роботодавців, соціального страхування, регуляторної політики, юридичної практики тощо.
Журнал запрошує до діалогу, оприлюднює власну думку і відстоює права та інтереси представників бізнесу. Серед авторів журналу — роботодавці — власники бізнесу, посадовці, депутати, виробничники, лідери громадських організацій, представники профспілок та регіональних органів влади, міжнародні експерти, юристи і навіть дипломати.
Нині нікого не треба переконувати, що роботодавець в Україні — це альфа і омега, той могутній стрижень, на якому тримається економіка. Тож коли він стане справді сильним і законодавчо захищеним, можна буде розраховувати на економічну стабільність держави.
Ми відчуваємо, що цю цілину ще довго доведеться розорювати, докладаючи багато зусиль і професіоналізму, щоб журнал став настільною книгою кожного власника бізнесу. Журнал потрібен кожному роботодавцеві, я це стверджую як підприємець з 1991 року.
Детальніше з журналом можна познайомитися на сайті www. sopu. org.