Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки розглянув проект закону про внесення змін до Закону «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Законопроектом пропонується включити до переліку 109 та виключити 274 об’єкти права державної власності, що не підлягають приватизації. Підтримуючи запропоновані зміни, члени комітету наголосили на тому, що НЕК «Укренерго» не слід виключати з переліку об’єктів, які не підлягають приватизації. Зазначалося також, що корпоратизація та приватизація великих підприємств здійснюватиметься за індивідуальними планами з проведенням реструктуризації. Особливо це стосується стратегічно важливих об’єктів.
Житлово-комунальна сфера без збитків
Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендував парламенту підтримати проект закону про внесення зміни до статті 9 Закону України «Про ціни і ціноутворення» (стосовно компенсації втрат доходів підприємств житлово-комунального господарства). Зміни передбачають порядок запровадження компенсації втрат доходів підприємств житлово-комунального господарства у разі затвердження тарифів на послуги для населення нижчими від економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво.
На засіданні комітету йшлося про те, що сьогодні на ринку житлово-комунальних послуг склалася ситуація, коли підприємства цієї сфери не здатні надавати населенню якісні послуги. Через зростання неплатежів населення та за відсутності практики компенсації втрат доходів підприємств житлово-комунального господарства з бюджетів, діяльність таких підприємств є збитковою, а цей ринок стає непривабливим для приватних інвесторів. Встановлення місцевими органами влади необґрунтовано низьких тарифів на житлово-комунальні послуги також справляє негативний вплив на розвиток житлово-комунальної сфери. З огляду на це загальна ідея законопроекту, вважають народні депутати, може бути підтримана.
Забезпечити  законні права
Прийняти за основу проект закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення рекомендував парламенту Комітет з питань європейської інтеграції. Автор законопроекту народний депутат Андрій Шкіль пропонує скасувати адміністративний арешт, який є одним з видів адміністративного стягнення, що, на думку автора, сприятиме дотриманню законних прав та інтересів громадян під час провадження у справах про адміністративні правопорушення.
Народні депутати відзначили, що положення законопроекту регулюються та відповідають Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 року та Хартії Європейського союзу про основні права 2000 року.
За повідомленням інформаційного управління апарату  Верховної Ради України.