Напередодні Дня Конституції України Національна академія внутрішніх справ випустила 715 спеціалістів. На черговий випуск молодих офіцерів української міліції до Києва приїхало багато гостей, навіть з-за кордону нашої держави. 148 цьогорічних випускників закінчили академію з відзнакою. Дехто з них відразу отримав звання старших лейтенантів.
Професійні знання і досвід випускників різних поколінь Національної академії — це суспільний здобуток, значення якого у процесі державотворення неможливо переоцінити. За більш як 80 років існування академії з її стін вийшла ціла плеяда відомих людей, серед яких керівні працівники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства юстиції, Державної податкової адміністрації, Служби безпеки, Митної служби України.
Високий інтелектуальний потенціал академії дає змогу готувати справжніх фахівців. Академіки, професори, доктори та кандидати наук, які викладають в академії, добре знають міліцейське життя, мають великий досвід оперативної, практичної роботи, знають, як боротися із злочинністю в сучасних умовах. Багато хто з викладачів академії брав участь у миротворчих операціях, виконував інтернаціональний обов’язок, ліквідовував наслідки чорнобильської катастрофи.
Престиж і відповідальність професії міліціонера за останні роки істотно зросли. Тому випускникам академії її ректор, генерал-полковник міліції, професор Ярослав Кондратьєв побажав гідно представляти академію у майбутній практичній діяльності на благо наших громадян, захищати їх права і свободи: «Працюйте так, щоб не посоромити своїх старших колег, щоб люди бачили в кожному з вас надійного друга та партнера, вірили у справедливість, а ваші діти, рідні, друзі пишалися вами. Віддано, вірно й відважно служіть Людині та Закону! І хоч би куди закинула вас доля, нехай девіз «Безпека народу — найвищий закон» стане вашою найголовнішою заповіддю».