Два роки тому Київська міськдержадміністрація разом з Київською торгово-промисловою палатою презентували програму "Київська якість". За цей час 99 виробів 19 підприємств отримали право маркувати свою продукцію цим знаком. Серед лауреатів нинішнього року — "Хлібокомбінат № 10", ЗАТ "Київський експериментальний механічний завод "Зварка" та приватна фірма "Датчик".
За теперішнього розмаїття товарів покупцеві неважко й розгубитися: що вибрати? Програма "Київська якість" саме й покликана дати споживачеві орієнтир — яке підприємство виготовляє якісний продукт. Треба сказати, що програму створювали після вивчення багатьох вітчизняних та закордонних конкурсів і програм. А вимоги "Київської якості" узгоджені з міжнародними стандартами системи ІSO-9000. Цікаво, що, вивчаючи той чи той продукт, експерти порівнюють його з іншими аналогами — нашими і закордонними — опитують людей, які купують цей товар, а також оцінюють, чи може підприємство забезпечити високу якість постійно — тобто стабільність. Щоб не допустити стороннього впливу — корисливих мотивів, програма добирає експертів із спеціалістів галузі та науково-дослідних інститутів.
До речі, знак "Київської якості" завоювали такі знані в Україні марки, як ЗАТ "Лакма" (підприємство першим отримало право ставити знак на своїй продукції), ВАТ "Галактон", ЗАТ "Оболонь", завод "Росинка", ТОВ "Горобина".