У Київському планетарії відбувся черговий ІV з’їзд Товариства «Знання». Це та наймасовіша у країні громадсько-просвітницька організація, яка й народилася, щоб сіяти зерна доброго, розумного, вічного: а просвітники, котрі виконували таку непросту і благородну місію, брали на себе зобов’язання прочитати певну кількість лекцій безплатно.
Слухачами були переважно колгоспники, що збиралися в сільських клубах і які одержували копійки за трудодні, або незаможні заводські робітники. Тепер, поінформував академік НАН України Василь Кремень, котрого на з’їзді переобрано президентом товариства, додалися ще й безробітні. Їм надають можливість безплатно набути нову професію або підвищити кваліфікацію — відповідні платні курси не кожному по кишені. Інша форма просвітницької діяльності — юридичні клініки з правової допомоги безробітним та незаможним. Не цураються тут і старих методів інформування — зміцнило поліграфічну базу створене свого часу видавництво «Знання», відоме такими журналами, як «Трибуна», «Наука і суспільство» тощо. Як і колись, друкуються розроблені спільно з науковцями підручники, посібники, словники.
Безперечно, постало питання: де брати кошти на проведення благодійних заходів? На нього члени товариства на з’їзді і відповіли — вирішили активніше залучати до справи різноманітні фонди та окремих спонсорів.