Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про ідентифікацію та реєстрацію тварин і маркування продукції тваринного походження. Документ спрямований на визначення організаційних та правових засад ідентифікації та реєстрації тварин, маркування продукції тваринного походження. Його прийняття сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних виробників продукції тваринного походження на європейському і світовому ринках продовольчих товарів.
Прибережні та столичні землі — особливо цінні
Законопроект про внесення змін і доповнень до Земельного кодексу України (щодо особливо цінних земель) рекомендує парламенту прийняти за основу Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин. У проекті пропонується віднести до складу особливо цінних земель, на які поширюється особливий порядок вилучення, землі у межах населених пунктів Південного узбережжя Автономної Республіки Крим, віднесених Кабінетом Міністрів України до курортних. А також за їх межами у прибережній захисній смузі, виділеній вздовж Азовського та Чорного морів, землі в межах Києва, зайняті прибережними захисними смугами вздовж річок Дніпро, Десна, Десенка, навколо великих озер, водосховищ та водойм.
Коні не винні, що майно під арештом
Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій рекомендує парламенту виключити з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, Ягільницький кінний завод. Мета цього проекту випливає з необхідності вжиття належних заходів для покращання фінансово-економічного становища ДП. Одним із заходів є «роздержавлення з метою передачі підприємства в надійні руки колективу за наявності потужного інвестора, здатного погасити всі борги, чим буде знято арешт його майна». Автор вважає, що відсутність приватного капіталу заважає заводу набути статусу ринкового підприємства.
За повідомленням інформаційного управління апарату Верховної Ради України.