Програма святкування Дня Києва була доволі розмаїта. Зокрема, центральними вулицями міста промчав «Пробіг під каштанами» — 12-й міжнародний благодійний легкоатлетичний марафон. Шанувальники контактних видів спорту на естраді біля арки Дружби народів спостерігали за перебігом подій Міжнародного турніру з кікбоксингу. І не лише. 25-річний богатир з Комсомольська Донецької області Дмитро Халаджі на майдані Незалежності у присутності десятків тисяч киян і гостей столиці підняв мізинцем стилізовану брилу вугілля вагою 150 кг. Це світовий рекорд.
Цікавою була в ці дні програма театрального фестивалю «Київ травневий», який щороку додає свої яскраві барви до святкового дня. Так, в Українському домі відбулася оригінальна акція, присвячена 100-річчю від дня народження видатного художника Сальвадора Далі.
Співоче поле Печерського ландшафтного парку стало місцем проведення всеукраїнського фольклорного фестивалю «Пан Вареник», який зібрав багатьох шанувальників народних пісень і танців, а також української національної кухні. Не бракувало глядачів і на культурно-мистецькій акції для маленьких киян «Чарівна мить дитинства», повідомляє «Укрінформ».