Майже всі київські школи мають закордонного і сільського партнерів. Налагодження міжнародних зв’язків, обізнаність з європейською освітою є професійним обов’язком директорів шкіл, вважає начальник Головного управління освіти і науки столичної міськдержадміністрації Борис Жебровський.
Нещодавно під час візиту до Парижа і Відня він зустрівся з тамтешнім керівництвом вищої та середньої освіти. Досягнуто домовленості про встановлення прямих контактів між професійними ліцеями Парижа та Києва. До речі, у Франції ліцеї чітко зорієнтовані на конкретну спеціалізацію. Мають не тільки свої виробничі бази, а й магазини, кафе. Наприклад, саме в ліцеї оптики бабусі купують окуляри — дешеві, але якісні, а в ліцеї моди можна замовити костюм за часів Людовика...
У результаті переговорів у столиці Австрії столиця України як виняток братиме участь у міжнародному проекті «Освіта без кордонів». У рамках його реалізації в Києві буде створено Європейську інтернаціональну школу.
А наприкінці березня в Стамбулі розпочнуться Дні київської освіти. Президент Міжнародного педагогічного клубу європейських столиць (нині це 23 країни) Борис Жебровський має намір зібрати інформацію про те, що у закордонних школах розповідають про Україну.