Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності й інвестицій провів «круглий стіл» «Інноваційний потенціал України: підприємство, галузь, регіон, країна».
Як підкреслив під час відкриття «круглого столу» голова комітету С. Гуренко, визначити стратегію реформування не тільки економіки, а і всього нашого життя як інноваційну і навіть прийняти відповідний закон вочевидь недостатньо для розвитку країни на засадах постіндустріального суспільства.
Ринкові перетворення в країні відбуваються ось уже майже 12 років. Стільки само йдеться про інноваційну стратегію. Базою і тактичних, і стратегічних дій є система статзвітності. А вона за всі роки реформації не змінилася.
Тим часом ще 1999 року Кабінет Міністрів доручав ученим Центру дослідження науково-технічного потенціалу й історії науки імені Доброва НАН України розробити нову систему оціночних критеріїв, яка мала відповідати сучасності. І її було розроблено. Але... Проведена робота залишилася незатребуваною.
Треба відзначити, що «круглий стіл», про який ідеться, не разова, не випадкова дія Комітету ВР з питань економічної політики, управління народним господарством, власності й інвестицій. А один із серії заходів, намічених комітетом, члени якого поставили перед собою цілком конкретну і визначену мету: за час проведення п’ятої сесії Верховної Ради сформувати в країні загальну державну економічну політику як інноваційну.