Учора Київську міськдержадміністрацію пікетували представники громадської експертної ради з питань ціноутворення та якості надання транспортних та інших послуг. Вони протестували проти підвищення тарифів на проїзд у міському комунальному транспорті.
А тим часом працівники столичного метрополітену провели однохвилинну попереджувальну акцію.
Організатори — Об’єднана профспілка підприємства — вимагають перегляду чинних тарифів на перевезення пасажирів. У листі до міського голови Олександра Омельченка метрополітенівці зазначають, що цього року очікується 183,8 млн. грн. доходів, а витрати становитимуть 296 млн. грн. 
При таких «досягненнях» КП «Київський метрополітен» не гарантує належного рівня безпеки і культури обслуговування пасажирів. Водночас збільшення обсягів перевезень (92 млн. осіб на рік) передбачає відповідне збільшення витрат.
Востаннє тарифи на проїзд у метро збільшувалися в березні 2000-го. Протягом трьох років у столиці здано в експлуатацію дві станції метро, 3,3 кілометра колії, зросли ціни на електроенергію, метал, тепло тощо.
Як раніше повідомлялося, міська влада має намір у березні збільшити ціну проїзду в метро до однієї гривні, у наземному громадському транспорті — до 75 копійок. Однак Антимонопольний комітет не погодився з формулою розрахунку тарифів. Він вважає їх підвищення передчасним і виступає проти включення до розрахунку витрат, не пов’язаних з транспортними послугами.
Учора в Київській міськдержадміністрації відбулася нарада за участю працівників Київради, КМДА, транспортників міста і антимонопольного комітету. Скільки коштуватиме проїзд? Про це — в наступному числі «ГУ».