Сьогодні в національному палаці «Україна» перед столичними глядачами звітуватимуть майстри мистецтв і художні колективи Автономної Республіки Крим. Що буде нового, цікавого? Міністр культури і мистецтв АР Крим Тамара АРОНОВА по телефону розповіла:
— Київ побачить широкий спектр національного мистецтва більшості народностей республіки. Вперше на головній сцені країни звучатиме фрагмент із концерту для фортепіано з оркестром першого в Криму лауреата Національної премії ім. Т. Шевченка, видатного композитора сучасності Ельдара Караманова. Окрасою нашого концерту-звіту, звичайно, буде Герой України, народна артистка України Софія Ротару.
А перед початком звіту і під час перерви глядачі матимуть змогу ознайомитися з п’ятьма виставками: образотворчого мистецтва, художньої фотографії, книжкових видань, декоративно-ужиткового мистецтва та продукції кримських виноробів.
Отже, ласкаво запрошуємо киян і гостей столиці на концерт-звіт квітучого й сонячного Криму, який нещодавно відсвяткував 50-річчя входження до складу України.
Записав Яків ГАЛЬЧЕНКО.