Бюджет Вінниці на 2004 рік передбачає значне збільшення видатків над доходами
Сума витрат, що їх планують використати у нинішньому році, більша на 20,2 млн. грн. від тієї, що пропонував Мінфін. Утім, дефіцит бюджету передбачається менший — приблизно 5,4 млн. грн. Принаймні так стверджувала на сесії начальник фінуправління міськвиконкому Наталія Луценко. Натомість міський голова Олександр Домбровський, схоже, налаштований менш оптимістично.
За таких умов, переконаний керівник міста, може виникнути питання оптимізації бюджетної сфери, точніше кажучи, її скорочення. Так, управлінню комунального господарства буде надано статус госпрозрахункового відділу, частину коштів цей підрозділ зароблятиме самотужки. Недоотримає свого з бюджетного пирога освіта. Як стверджує депутат міськради Тетяна Нальотова, її недофінансування становитиме 2,8 млн. грн. І водночас проголосували за суму майже втричі меншу — 350 тисяч грн. Трохи коштів додали на розвиток культури, житлово-комунального господарства, проголосували за збільшення з 8 до 12 тисяч гривень депутатських фондів для надання допомоги виборцям у своїх округах.
Більшість депутатів не приховує, що бюджетна «куля» роздута невиправдано і це негативно позначиться на житті міста в нинішньому році.