Деякі друковані періодичні видання грубо порушують Закон «Про захист суспільної моралі». Про це заявив голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко на черговому засіданні комітету. За його словами, газети «Факты», «Столичка» та інші з номера в номер чи то на останній, чи то на першій сторінках вміщують фотознімки еротичного спрямування, що суперечить статтям 7 та 11 закону. Тим часом Держкомітет телебачення і радіомовлення лише збирається вживати заходів впливу до цих та інших видань. Про це на засіданні поінформував перший заступник голови комітету А. Мураховський. Члени парламентського комітету вирішили звернутися до Держкомітету телебачення і радіомовлення, інших компетентних відомств з вимогою посилити контроль за дотриманням законодавства в сфері суспільної моралі друкованими виданнями, суворо попередити порушників.
У порядку контролю за виконанням чинного законодавства комітет також заслухав звіт першого заступника голови Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики Д. Степанюка про виконання вимог Закону України «Про рекламу» в частині реклами алкогольних напоїв. Незважаючи на заходи організаційно-інструктивного характеру, проведені цією державною інституцією, незаконна реклама алкогольних виробів у ЗМІ, зокрема, на телебаченні, триває. Комітет зажадав від Держспоживстандарту аналітичну довідку з цього питання, а також вирішив звернутися до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з вимогою попередити керівників електронних ЗМІ стосовно порушення цього закону. Інакше члени комітету, на жаль, змушені будуть вносити зміни до чинного закону про повну заборону реклами алкоголю. За даними Головного управління з контролю за рекламою алкогольних та тютюнових виробів, у 2003 році виявлено 55 порушень чинного законодавства про рекламу під час рекламування цих видів продукції. Загальна сума штрафів становить 79,5 тисячі гривень.
Комітет одноголосно схвалив проект постанови Верховної Ради України за підсумками парламентських слухань «Стратегія розвитку телерадіоінформаційного простору України». Розглянуто проект постанови про порядок висвітлення роботи п’ятої сесії парламенту, поданий народним депутатом України С. Касьяновим, та пропозиції народного депутата А. Мартинюка до проекту постанови, яку раніше розробили і вже подали на розгляд Верховної Ради України члени Комітету з питань свободи слова та інформації. Вирішено погодитися з пропозиціями і врахувати їх під час ухвалення парламентом цього документа.