У  кримських містах вже продають хліб за «старими» цінами. Реалізують його на виконання доручення голови Верховної Ради автономії Бориса Дейча «Кримспоживспілка» та інші підприємства, що мають пекарні. На нараді під його головуванням шукали шляхи подолання цінового ажіотажу. Всім службам дано доручення перевірити господарську діяльність ВАТ «Кримхліб», яке продовжує реалізовувати свою дорожчу продукцію.

 Об`єктивних причин для росту цін на хліб в Криму немає, наголосив на прес-конференції перший віце-прем’єр уряду автономії Анатолій Корнійчук. Ціни на хліб на півострові підвищено через те, що керівництво «Кримхліба» прагне довести підприємство до банкрутства, «якого уряд не допустить». Саме цим, за словами А. Корнійчука, зумовлені неучасть «Кримхліба» в торгах з продажу зерна регіонального запасу, відмова придбати дешеве борошно з держрезерву та зміна відпускної ціни на хліб. А ще за наявності сьогодні на кримських елеваторах 10,5 тисячі тонн продовольчої пшениці (загалом на півострові 18 тисяч тонн свого недорогого зерна минулорічного урожаю) «Кримхліб» купував його в Росії і Казахстані. Нині підприємство зазнає збитки.

Отже, в керівництва автономії постало чимало питань у зв`язку з приватизацією «Кримхліба» «за незрозумілим механізмом». У Фонді майна АРК залишилося 47 відсотків акцій. У цих схемах розбираються правоохоронні органи. За інформацією начальника ГУ МВС України в Криму Миколи Паламарчука, за зловживання, виявлені під час приватизації, вже порушено дві кримінальні справи, ревізують усю діяльність нового керівництва об`єднання.
На позачерговому засіданні уряд ухвалив постанову, якою встановив межі роздрібних цін на хліб певних гатунків. Перспективи на врожай, попри несприятливі умови, гарні. Прогнозований обсяг продовольчої пшениці нині — понад 500 тисяч тонн, тоді як для внутрішніх потреб гарантовано залишиться на півострові 300 тисяч тонн пшениці.
Перевірка підприємств торгівлі триває. Практично в кожному з них не дотримується рівень торгової надбавки. «Хтось старанно готував соціальний вибух, якого не сталося», — прокоментували сплеск цін працівники держінспекції контролю за цінами в Криму.