Члени створеної при уряді автономії Міжнаціональної ради підписали Декларацію про міжнаціональну злагоду в Криму і схвалили запропонований для затвердження на осінній сесії ВР автономії проект Концепції етнополітичного розвитку кримського суспільства.
На потреби ради бюджет півострова виділив цього року 300 тис. грн., які розподілили по-братськи: кожному національно-культурному товариству по п’ять тисяч, а основні кошти вирішено використати на спільні програми та підтримку зникаючих етносів — караїмів і кримчаків.
* * * 
А Верховна Рада Автономної Республіки Крим проаналізувала, як виконується регіональна комплексна програма профілактики злочинності, пов’язаної з розповсюдженням наркоманії.
Першим результатом обговорення стала заборона проводити на території півострова молодіжний фестиваль неформалів «Казантип» — «розсадник наркоманії в Криму». Кримські депутати звернулися до Президента України з пропозицією створити спеціальний державний орган, який об’єднає нині розрізнені підрозділи, що борються з незаконним обігом наркотиків.
Сесія заслухала звіт про діяльність постійної комісії ВР АРК з міжнаціональних відносин і проблем депортованих громадян та інформацію голови Рескомнацу С. Салієва про виділення коштів на облаштування й соціально-культурний розвиток репатріантів. Крім того, депутати пропонують передати аеропорт «Сімферополь» у власність АРК, щоб усі збори від його діяльності — 9 млн. грн. на рік — надходили в казну півострова, за рахунок чого автономія сподівається отримувати не менше 3 млн. грн. відрахувань з прибутку.