Військово-повітряні сили України не відчуватимуть дефіциту авіаційного пального для здійснення планових навчальних і навчально-бойових польотів у першому кварталі. За словами підполковника Анатолія Тобілка, керівника прес-центру ВПС, штаб яких розташований у Вінниці, пальне почало надходити в підрозділи невдовзі після трагедії на летовищі у Скнилові. Його запаси нагромаджувалися поетапно.
Спочатку заправили бензобаки літаки ударних формувань — розвідувальної, бомбардувальної і транспортної авіації. Частково відновлено польоти у всіх підрозділах. Екіпажі, які мають перерву в польотах, відновлюють майстерність у засніженому небі.
Водночас встановлений норматив, необхідний для підтримання кваліфікації тих, хто сідає за штурвал у повній бойовій готовності (90—100 годин у небі протягом року), для більшості залишається нездійсненною мрією. Втім, на цей показник планують вийти вже наступного. Нині завершується атестація льотчиків. Після чого у ВПС має відбутися скорочення. Щоправда, про кількість тих, кому закриють дорогу в небо, не повідомляють.
Вінниця.