Жителі Севастополя та військові моряки України і Росії відзначили 61-шу річницю оборони міста та 58-му — визолення України від німецько-фашистських загарбників.
Героїчна оборона 1941—1942 років — одна з найяскравіших сторінок історії Севастополя. 250 днів і ночей стояли на смерть захисники міста, десятки тисяч з яких відзначено медаллю «За оборону Севастополя», іншими високими урядовими нагородами, а п’ятдесяти чотирьом надано звання Героїв Радянського Союзу.
... До всіх численних меморіалів, пам’ятників і обелісків міста-звитяжця і до братських могил було покладено вінки та квіти.
Мітинг-реквієм відбувся на 35-й береговій батареї на мисі Херсонес, де відкрито меморіальну плиту пам’яті загиблих захисників Севастополя. На території океанаріуму і на Мікензієвих горах з усіма воїнськими почестями проведено траурне перепоховання загиблих захисників міста. Вічний спокій здобули тут 149 героїв, останки яких знайшли члени міського об’єднання пошукових організацій «Борг», повідомляє наш власний кореспондент Віктор ХОМЕНКО.