Відразу три сертифікати якості — міжнародний, український і російський — отримав відомий у світі виробник якісних вин: головний завод Національного виробничого аграрного об’єднання «Массандра».

Нині це єдине в Україні виноробне підприємство, де не лише продукція, а й рівень організації виробництва оцінені так високо і відповідають найвищим світовим стандартам. За словами генерального директора «Массандри» Миколи Бойка, це значить, що кожна випущена тут пляшка вина стала і повинна бути надалі лише еталонною.

Усі три сертифікати мають неабияке значення, адже «Массандра» щороку дедалі енергійніше заявляє про себе на світовому ринку, невтомно поповнює найунікальнішу на планеті за кількістю і розмаїттям напоїв винотеку. Робота з виготовлення майже 650 тисяч декалітрів найдобірніших вин (60% іде на експорт) не припиняється. Навіть нинішній невдалий для виноградарів Криму рік стихійних лих видався для колективу врожайним. Усі господарства «Массандри» перевиконали свої планові завдання і отримали з одного гектара в середньому по 45 центнерів сонячних грон з оптимальним вмістом цукру, а в радгоспі-заводі «Лівадія» —75.

Крим.