Відзначення 60-ліття УПА в Сімферополі супровожувалося провокаціями: надійшов сигнал про замінування місця проведення мітингу біля пам`ятника Шевченкові, а кримські комуністи провели тут антиакцію. Майданчик біля пам’ятника Шевченку під приводом проведення спецзаходів оточила і перекрила сімферопольська міліція, яка, так і не знайшовши вибухівку, намагалася переконати обидві сторони відмінити свої акції.
Ті, хто прийшов вшанувати воїнів Української повстанської армії, яких у Криму лишилося в живих біля сотні, говорили про складну історію становлення державності України, згадали полеглих у роки фашистської окупації, закликали нарешті припинити протистояння і перейти до діалогу. Та ці заклики знову не почув ніхто.
На щастя, відправити молебень і відкрити перший і досі єдиний на півострові монумент воїнові УПА Федорові Артеменку, зведений на кошти української общини Криму, і на особистий внесок колишнього дисидента, нині народного депутата Левка Лук’яненка, котрий був особисто знайомий з Федором Артеменком, не заважав ніхто.
Крим.