Два роки тому Міністерство курортів і туризму Республіки Крим започаткувало конкурс «Кримська перлина» у 12 номінаціях. Найкращим дитячим оздоровчим табором визнано комплекс «Берегове» ТОВ «Південпівнічморсервіс» АТ «Севастопольський морський завод». А в номінації «Найкраща сезонна база відпочинку» переможцем став пансіонат для сімейного відпочинку, створений на базі цього дитячого табору.
У скромно обставленому кабінеті директора госптовариства «Південпівнічморсервіс» Віктора Фурсова на видноті — іконостас грамот, дипломів, подяк і призів. Колектив заслужив їх нелегко.
За часів економічного занепаду в «Береговому» мріяли про поліпшення умов відпочинку для дітей. Протягом чотирьох років тут ламали старі корпуси і споруджували нові з дво-, три- і чотиримісними номерами. З душем і гарячою водою. «Спалювали за собою мости», —висловився якось Віктор Фурсов.
Однак, організуючи дитячий відпочинок, думали про спорудження пансіонату для оздоровлення сімей. Торік, ризикуючи, почали будувати котеджі. Раніше в пансіонати, бази відпочинку вкладали чималі бюджетні кошти. Тепер, коли цей бізнес став приватним чи колективним, такі гроші знайти складніше. Та їх було знайдено...
Ще рік тому на пустищі шурхотів очерет, а нині тут вишикувалися 14 котеджів з бордовими дахами. Зруби з дерева, до речі, зводили закарпатські умільці. Майстерністю вони не поступаються чехам. Ажурні бильця, величезні вікна з видом на море, окремий вхід, ресторан в італійському стилі з широкою терасою, доріжка, що збігає до галечникового пляжу... Наче в казці.
Члени конкурсної комісії, визначаючи переможця в номінації, у своїх звітах-висновках врахували й думку відпочивальників. Оздоровниця в результаті з честю витримала іспит.
На півострові майже 2000 пансіонатів, із них 200 — «аксакали» туризму, з багатим родоводом. А «Берегове» лише два роки займається оздоровленням дорослих.
... Нині на базі знову гуркочуть екскаватори, бульдозери, вантажівки. Споруджують аквапарк для дітей, диско-бар, клуб, басейн з морською водою для дорослих. Створюється те, що дасть змогу продовжити сезон до глибокої осені. А там, дивись, сонечко знову поверне на літо...
Севастополь.