В одній із військових частин Протиповітряної оборони, що дислокується на Вінниччині, відновлять зенітно-ракетні комплекси.
За інформацією «Вісника держзакупівель», сума контракту на виконання ремонту техніки й обладнання для вартових неба становить 25,84 мільйона гривень. Угоду про виділення грошей підписано з державним підприємством «Укроборонсервіс». Як пояснили військові, ремонт зенітно-ракетного комплексу (ЗРК) С-300 ПС потребує витрат у середньому на суму понад 16 мільйонів гривень. Заплановано також відновлення ще одного ЗРК «Бук М1». Витрати становитимуть 7,8 мільйона гривень. Решту коштів використають на ремонт ще одного спеціалізованого технологічного обладнання, за допомогою якого військові пильнують небо.
Військове відомство встановило термін закінчення робіт — 1 грудня нинішнього року. У зв’язку з їх специфікою відсутня конкуренція підприємств, здатних на виконання ремонту. Тому замовлення розміщено на державному підприємстві. За інформацією військових, це не перше замовлення названої частини на ремонт і відновлення техніки з часу загострення подій на Донбасі. За допомогою спеціального обладнання вартові неба у цілодобовому режимі стежать за повітряним простором держави.

Вінницька область.