Після тривалої перевірки Міжнародний офіс Європейської енергетичної відзнаки (ЄЕВ) повідомив, що місто над Південним Бугом успішно пройшло сертифікацію і відповідає 125 критеріям з енергоефективних заходів. У листі на адресу міської влади зазначено, що вручення відзнаки відбудеться у червні під час Європейського тижня сталої енергетики.


— Шлях до цього визнання розпочався п’ять років тому, коли ми уклали угоду про співпрацю у галузі енергоефективності зі швейцарськими партнерами, — каже заступник міського голови Вінниці Ігор Корольчук. — Відтоді спільно вдалося втілити низку заходів. Зокрема, модернізувати котельні, замінити частину теплотрас, встановити енергоощадні лампи зовнішнього освітлення, запровадити видобування газу на полігоні твердих побутових відходів тощо. Тепер треба заробляти бали, аби підтвердити право на ЄЕВ через чотири роки.


До відома, ЄЕВ — це міжнародний інструмент підтримки міст зі стійкою енергетичною політикою. Участь у ній беруть 1200 міст у 12 країнах. Шістсот з них вже отримали відзнаку, дізнався наш власкор Віктор СКРИПНИК.