Одеський Національний університет імені Іллі Мечникова відзначив 150-літній ювілей. Міжнародний благодійний фонд Національної пам’яті України подарував викладачам і студентам ОНУ справжнє свято. Захід супроводжували пісні у виконанні Національного заслуженого академічного народного хору імені Григорія Верьовки. Ректор ОНУ Ігор Коваль і організатори вирішили запросити на святкування воїнів АТО, які проходять лікування у військово-медичному клінічному центрі Південного регіону.

 

 

«Ми глибоко вражені тим, як Одеса, одесити, зокрема молоді люди, обстоюють інтереси України. І тому як данину своєї поваги організували таку акцію», — розповів виконавчий директор фонду Борис Пономаренко.
Студенти й викладачі університету тепло прийняли гостей із Києва, не обмежившись роллю глядачів. Коли звучав Гімн України у виконанні хору, голосів було не 93 за кількістю його учасників, а кілька сотень — увесь зал співав стоячи.


А з першими акордами «Молитви за Україну» присутні як по команді підвелися. Від дивовижних голосів хору навіть дорослі суворого вигляду чоловіки ледь стримувалися, щоб не пустити сльозу. Складно описати словами атмосферу в актовому залі університету, почуття єднання, коли присутніх, немов нитка намиста, зв’язала пісня.


«Ми відчули головне: одесити пишаються тим, що вони є українцями, якої б національності не були. І що вони себе не мислять поза українською державою», — поділився враженнями Борис Пономаренко.


Одеська область.


Фото автора.