Чи стане реальна альтернатива реальності реальністю? Над цим замислюються у Криму шанувальники колись популярного фестивалю електронної музики «КаZантип».

Інтернет-співтовариство останніми днями активно обговорює заяву президента фестивалю Микити Маршунка про те, що оновлений «КаZантип» з назвою «Befooz» повернеться в Крим, а саме в село Попівку Сакського району, уже в липні-серпні.


Що таке «Befooz», та ще й з девізом «Реальна альтернатива реальності», ніхто не знає. Маршунок відповідає в соцмережах, що про це всі дізнаються, коли приїдуть у Крим. Нині у Попівці тривають будівельні роботи на пляжі, зводять сцену й іншу інфраструктуру майбутнього «Befooz».


Показово, що місцева влада нічого про проведення фестивалю не знає. У «міністерстві курортів і туризму» Криму вивчають документи, які отримали від організаторів. Деякі чиновники заявляють, що ще необхідно розібратися з конструкціями, які зводять на пляжних територіях, оскільки будь-яке будівництво у 100-метровій зоні від моря заборонене. Не віриться й у заявлені 40 тисяч учасників. «Зареєстрованих об’єктів розміщення в місці, де планують провести фестиваль, не більше двадцяти, вони можуть прийняти майже 400 осіб. Тому де розміщати 40 тисяч чоловік, незрозуміло. Також навряд чи цей захід є подією, яка популяризує Крим», — заявив голова комітету «Держради» Криму з курортів і туризму Олексій Черняк.


Правоохоронні органі в минулі роки постійно вимагали більш жорстких вимог до проведення заходу. Як докази чи не кожного фестивального дня кримська міліція заявляла про вилучення в його учасників легких і важких наркотиків.


Крим.

Довідково

Музичний фестиваль «КаZантип» проводився в Криму з початку 1990-х років. Назву одержав від мису Казантип у Ленінському районі, неподалік міста Щолкіне, де на майданчику колишньої Кримської АЕС відбувся перший фестиваль. До 2014 року «КаZантип» відбувався у Попівці Сакського району. Після анексії Криму перебрався на узбережжя Грузії, де особливого успіху він не отримав.