Депутати Севастопольських законодавчих зборів (міської ради) на позачерговій сесії 1 квітня одноголосно проголосували за призначення Олексія Чалого виконувачем обов’язків губернатора. З 23 лютого й до останнього часу О. Чалий очолював координаційну раду з організації Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності міста. Але, виступаючи перед депутатами, новообраний губернатор повідомив, що координаційна рада має припинити свою діяльність, тому що «у місті не можуть існувати два органи виконавчої влади і через непогодженість цього органу з Російським законодавством». І визнав, що «поки ще Севастополь перебуває між двома законодавствами — коли закони Росії чинності ще не набрали, а закони України вже не діють».
Вихід із становища, що створилося, допомагав шукати керівник російського уряду Дмитро Медведєв: узгодив створення нового, нетипового для російської практики, органу виконавчої влади. За що й проголосували міські депутати: «...на період прийняття у встановленому порядку Статуту міста федерального значення Севастополя вищою посадовою особою міста Севастополя (керівником вищого виконавчого органу державної влади міста Севастополя) є губернатор».
Тепер формувати структуру, визначати кількість чиновників і навіть називати органи виконавчої влади та призначати їх керівників буде одноосібно губернатор.