Завтра — День працівників сільського господарства

Зібраних аграріями хлібних культур вистачить і на експорт, і для внутрішнього споживання

Хліборобський рік видався складним і посушливим. І взимку, і навесні, і влітку не раз виникало запитання: чи буде країна з хлібом? Та все-таки аграрії зібрали щедрий урожай — попри спеку, економічні, політичні та інші катаклізми.

Урожай зернових, незважаючи на складні погодні умови, прогнозують на рівні 59,2 мільйона тонн, що принаймні вдвічі перевищує внутрішнє споживання.

Найвагоміший внесок в український коровай, за інформацією Мінагрополітики, забезпечили господарства Полтавської (4,7 млн. т), Харківської (4,4 млн.), Дніпропетровської (3,9 млн.), Вінницької (3,8 млн.), Одеської та Черкаської (по 3,6 млн.), Кіровоградської (3,3 млн.), Сумської (3,1 млн.), Чернігівської (3 млн.), Миколаївської (2,9 млн.), Хмельницької (2,8 млн.), Запорізької та Херсонської (по 2,7 млн.) і Київської (2,6 млн. т) областей.
Завдяки зусиллям сільгоспвиробників Україна з липня експортувала понад 14,5 мільйона тонн зернових, зокрема, майже 8 мільйонів тонн пшениці та 3 мільйони тонн кукурудзи.

За високими показниками, вражаючими цифрами — зусилля величезної кількості господарів, робота яких часто зовсім не помітна. Але вона вагома. Колектив «Голосу України» цінує ці зусилля і разом з усією країною вітає аграріїв і дякує їм за хліборобську працю.

 

 

 

На знімку: фахівець із селекції й насінництва Полтавської державної аграрної академії Ольга Динець демонструє озиму пшеницю сорту «Аріївка», виведеного працівниками академії, на міжрегіональній спеціалізованій виставці «АгроПром-Полтава».

Фото Сергія ПУСТОВІТА (Укрінформ).