Орден «За мужність» ІІІ ступеня, яким нагороджений (посмертно) Петро Шептицький з Вінниччини, вручили двом його донечкам — 12-річній Богдані і на два роки молодшій Каті. Їхній батько загинув у лютому цього року в бою під Дебальцевим.

 

 

Церемонія вручення відбувалася на урочистій лінійці у школі села Могилівка Жмеринського району. У свій час її закінчував Петро Шептицький, нині тут навчаються Богдана й Катя. «Після уроків у спортивному залі вишикувалися всі класи, були присутні вчителі, запросили дружину, батьків героя, — розповів кореспонденту «Голосу України» сільський голова Могилівки Іван Браславець. — Хвилиною мовчання вшанували пам’ять нашого відважного земляка. Поклали квіти до меморіальної дошки, встановленої на його честь на фасаді школи. Перейменували й вулицю, на якій проживав Петро із сім’єю.
Батьків орден діти отримали з рук військового комісара Жмеринського району Тараса Андрійчука (на знімку). Присутній заступник голови Жмеринської районної ради Володимир Бігас подякував батькам за виховання патріота, а його землякам за те, що бережуть пам’ять про героя.


Петро Шептицький пішов захищати державу, залишивши недобудований будинок. Після його загибелі колектив підприємства «Вінницька транспортна компанія» прийняв рішення допомогти сім’ї героя. Підприємство виділяє кошти і людей, які з весни нинішнього року працюють на будівництві.

 

Вінницька область. 


Фото з сайту Жмеринської райдержадміністрації