Колекцію власних полотен вінницький художник 90-річний Аркадій ПАВЛЮК передав для меморіального комплексу "Брестська фортеця". Всі 48 робіт написані ним на території Республіки Білорусь.

 

На знімку:

 

художник Аркадій ПАВЛЮК (праворуч)
із Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь Валентином ВЕЛИЧКОМ

 

Фото з сайту Вінницької ОДА.

 

-- Місце моїх картин там, де вони були створені, -- наголосив ветеран під час передачі полотен Надзвичайному і Повноважному Послу Республіки Білорусь в Україні Валентину ВЕЛИЧКУ. Урочиста подія відбулася у Вінницькому обласному художньому музеї.

 

-- У нашій країні високо оцінили ваш вчинок, -- сказав Валентин Величко, звертаючись до ветерана. -- Більшість робіт відтворює цитадель у роки минулої війни. Ці роботи стануть надбанням нашої культури.

 

Невдовзі у меморіальному комплексі "Брестська фортеця" відкриють нову виставкову залу, в якій презентують картини вінничанина. Про це повідомив на урочистостях директор меморіального комплексу Григорій БИСЮК. Він також зачитав листа-подяку, адресованого художнику від міністра культури Білорусі.

 

У 60-х роках Аркадій Павлюк проживав у Бресті. Саме в ті роки написані його роботи, що відтворюють героїчні сторінки захисту цитаделі від фашистських загарбників. У колекції є серія портретів безпосередніх учасників тих подій, фрагменти об'єктів самої фортеці, навколишні пейзажі.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України