На три роки позбавлення волі засудили вінничанку, яка до окупації Криму служила в одній з військових частин Збройних Сил України, що дислокувалася на території півострова.

 

Згідно з наказом міністра оборони, військовослужбовці цієї частини мали прибути до пункту збору у Вінниці у термін до 12 травня 2014-го року. Старший радіотелефоніст, такою була посада у жінки, проігнорувала наказ, у визначений термін не приступила до виконання своїх обов'язків на новому місці. Надалі не з'являлася у військову частину.

 

Вироком Вінницького міського суду її визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.408 КК України (дезертирство), та призначено покарання -- позбавлення волі на три роки. Втім, суд звільнив засуджену від виконання покарання. Як пояснили у прес-службі міського суду, суддя дійшов висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання. Для цього встановлено іспитовий термін -- один рік і шість місяців. Якщо протягом цього часу засуджена особа не вчинить іншого злочину, то залишиться на волі. На період випробувального терміну їй заборонено виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органу кримінально-виконавчої інспекції. Зобов'язано повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

 

Віктор СКРИПНИК.

 

Вінницька область.

 

Голос України