що увечері понеділка президент Російської Федерації Путін своїм указом визнав Крим «як суверенну і незалежну державу».
Відповісти на запитання, що виникали у севастопольців щодо подальших кроків міської влади, нема кому. За неофіційною інформацією, голова координаційної ради з організації Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності міста О. Чалий і виконувач обов’язків голови міськдержадміністрації Д. Бєлік у вівторок поїхали до Москви.
Із тих, з ким довелось обговорювати животрепетну для містян тему, найспокійніше почувався Василь Пархоменко — перший секретар міськкому Компартії України і керівник депутатської фракції комуністів: «Усе логічно: так покроково Росія приєднує Крим».
Безсилими перед новою реальністю виявилися й ті політичні аналітики, яких ранком у вівторок просили дати варіанти розвитку подій — практично дослівно відповідали в унісон: «Питання психології і психіатрії — не в нашій компетенції».
Біля входу до будівлі (очевидно, вже колишньої) міськради активних жінок, котрі зібралися для чергової протестної акції, охороняли чоловіки в камуфляжній військовій і міліцейській формі. У деяких з охоронців можна було помітити сховані під куртками чи то гумові кийки, чи то дерев’яні битки.
 
Севастополь.