Влада Криму відверто каже, що її уже не хвилює думка Києва, вона стурбована нині якнайшвидшим переходом до рубльової зони.

Зокрема, у понеділок на позачерговій сесії розпущена Верховна Рада Криму прийняла постанову «Про незалежність Криму». За неї проголосували 85 депутатів, повідомляє прес-центр парламенту.

У прийнятому документі також зазначено, що Республіка Крим в особі Верховної Ради «звертається до Російської Федерації із пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб’єкта зі статусом республіки».

Верховна Рада Криму також звернулася до ООН і всіх держав світу з проханням визнати державу, створену народами Криму. «Республіка Крим має намір будувати свої відносини з іншими державами на основі рівності, миру, добросусідства».

Також розпущену Верховну Раду Автономної Республіки Крим на цій же сесії було перейменовано у Державну Раду Республіки Крим і оголошено про запровадження з 30 березня на всій території півострова московського часу.

Офіційною валютою в Криму є російський рубль, а гривня залишається в обороті до 1 січня 2016 року.

І вже вчора делегація кримської влади вилетіла до Москви для роботи з російським парламентом щодо вирішення питання про входження до складу РФ.

Акція учасників бойових дій із зареєстрованою особистою зброєю біля Верховної Ради України на захист територіальної цілісності країни.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.