Після недільного голосування координаційна рада з організації Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності міста оголосила для городян вихідний день.

Проте для депутатів міськради понеділок видався робочим — 62 депутати (із 76 за списком) зібралися на позачергову сесію для затвердження результатів опитування. «За» проголосували одноголосно. Заодно й перейменували Севастопольську міську раду на Законодавчі збори.

За ходом і результатами сесії під будівлею міськради стежило близько сотні мітингувальників із російською символікою. Незважаючи на одностайне й досить гучне схвалення дій депутатів мітингувальниками, у міських ЗМІ вже з’явилася заява про необхідність «чищення» державних структур, адміністрації, міської ради: «... зняти з дерева наліт і прибрати сміття».

Тим часом севастопольці в транспорті й на вулицях обговорюють прозаїчніші справи. З понеділка в банкоматах «Приватбанку» неможливо зняти гроші. Навіть у тому, що розташований у будівлі Севастопольської міськдержадміністрації.

Аргументи, що використовувалися перед референдумом і зводилися в основному до «зарплати й пенсії зростуть у 2—3 рази», «відновимо історичну справедливість», схоже, відходять на другий план. Дедалі більше севастопольців запитують себе про те, що буде з їхніми дітьми, які виїхали до Києва та інших міст навчатися і чиє навчання фінансується з бюджету України.

Приблизно тими само питаннями стурбовані батьки й близькі студентів, які за програмою, фінансованою Євросоюзом і курируваною у Севастополі й Криму Генеральним консульством Республіки Польща, виїхали здобувати знання в європейські країни. Питання поставити нема кому — Генконсульство кілька тижнів тому тимчасово припинило свою діяльність. У якому, до слова, донедавна кримчани і севастопольці за три дні могли одержати Шенгенську візу.

Севастополь.