Лісівники Закарпаття — найбільш лісистої області України — підбили підсумки роботи за дев’ять місяців. Планові завдання виконано на 154 відсотки. Всі підприємства управління — прибуткові. Порівняно з таким само періодом минулого року чистий фінансовий результат зріс на 3 млн. грн., а середня зарплата — на 1 634 грн. і сягнула 5 707 грн.


На колегії облуправління лісового і мисливського господарства обговорено увесь спектр багатогранної роботи. Зокрема, проаналізовано стан сертифікації лісів, їх охорони, фінансово-господарський спектр й окреслено завдання на перспективу. 



Оскільки громадськість дуже пильно стежить за вирубкою лісів у Карпатах і прагне відкритості в діяльності лісогосподарської галузі краю, то наголошено на вдосконаленні інформаційної діяльності підприємств.

Насамперед щодо розміщення на сайтах держлісгоспів планів роботи, дозволів на проведення всіх видів рубок.


На колегії також підкреслено: зросли обсяги реалізації продукції і заробітна плата. Обсяг реалізації продукції за дев’ять місяців становив 567,6 млн. грн. і порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшився на 113,6 млн. грн., або на 25 відсотків. Тут найкращі показники у таких підприємств: «Рахівське ЛДГ» — 72 млн. 494 тис. грн., «Брустурянське ЛМГ» — 67 млн. 456 тис. грн., «Мокрянське ЛМГ» — 51 млн. 538 тис. грн.


На ведення лісового господарства спрямовано майже триста мільйонів, що на 56 млн. грн. більше, ніж торік за аналогічний період.


Повністю виконано план з озеленення — навесні лісовідновлено 3155,5 гектара, а восени — понад чотириста.


Підбиваючи підсумки, начальник обласного управління Валерій Мурга подякував трудовим колективам за успішну роботу і закликав працювати більш відкрито й разом із представниками громадськості та преси показувати реальний стан справ у галузі.

Ужгород.