Голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко у виступі на Народному віче проти введення військ Росії у нашу державу оголосив про створення народного ополчення на захист рідної землі.
За його словами, запис в народне ополчення буде здійснюватись у військкоматах. Там приємно здивовані, що бажання стати на захист держави висловлюють не тільки чоловіки, а й жінки та дівчата.
Секретар Вінницької міськради Сергій Моргунов повідомив про те, що міськрада звернулася до російських міст-побратимів Вінниці з проханням всіма можливими засобами впливати на свій уряд і главу держави, аби розпорядилися припинити агресію і вивести війська з території нашої держави.
— Аналогічне звернення ми поширили через Асоціацію міст України, — зазначив Сергій Моргунов. — Щоб інші міста наслідували приклад Вінниці та активно спілкувались у ці дні з російськими побратимами. Дуже важливо донести до братнього російського народу об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні.
Учасники Віче оплесками зустріли пропозицію секретаря міськради про об’єднання зусиль усіх політичних сил, незалежно від того, яким є їх ставлення до влади і одне до одного.
— Підтримую пропозицію про згуртування сил політичних опонентів, — наголосив у відповідь голова облради Сергій Свитко. — У цей непростий час треба забути про наші попередні протистояння і конфлікти й разом обстоювати незалежність і суверенітет держави.
Своє звернення до міжнародних партнерів поширило міжнародне товариство «Україна-Польща-Німеччина».
Вінницька область.