Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов відзвітував про перші сто днів керівництва регіоном.

Головними підсумками 100 днів роботи він вважає запуск ремонту доріг, початок перетворень в обласній медицині та старт проекту в сфері освіти. Великою своєю заслугою чиновник вважає започатковані онлайн-курси «Будь розумним», до яких приєдналися всі школи області.

До списку своїх заслуг Максим Степанов відніс поновлення роботи Одеського припортового заводу і збільшення надходжень у бюджет від Одеської митниці. За перший квартал надходження сягнули 4,8 мільярда гривень, а у квітні — 2,2 мільярда. У зв’язку із цим він упевнений, що програма будівництва доріг буде виконана.

Глава області провів 12 зустрічей із представниками іноземних держав, а співробітники апарату відповіли на 2,5 тисячі звернень громадян Одеси й області.

Закуплено 77 автомобілів для поліції області на загальну суму 27 мільйонів гривень. Надходження перших машин очікується вже в червні.

Голова облдержадміністрації відзначив загальне пожвавлення економіки області, до того ж темпи зростання, за його словами, вищі, ніж в інших областях України.

«Обсяг промислового виробництва зріс на 8,7 відсотка, вантажних перевезень — на 14,3, виконаних будівельних робіт — в 1,7 разу, обсяг роздрібної торгівлі — на 4,4 відсотка.

Також позитивну динаміку ми маємо в частині виконання державного, місцевого і зведеного бюджетів Одеської області в першому кварталі цього року. Зокрема, державний бюджет порівняно із планом перевиконано на 18,4 відсотка, місцеві бюджети — на 12,2, зведений бюджет — на 16,9 відсотка», — сказав він.

Серед інвестпроектів найцікавішим Степанов вважає будівництво сонячних електростанцій і приєднання їх до єдиної енергосистеми країни.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.