Рівненщина неодноразово потерпала від «несанкціонованого сміття», і цей негативний процес, на жаль, не припиняється. Понад те, вражає своїм цинізмом. Бо, як свідчать «свіжі» факти, біля міста Дубно та села Миротин Здолбунівського району Рівненщини так звані сміттярі вже скидають побутові відходи не в потаємних місцях, подалі від людського ока, а просто посеред дороги.

У Миротині, приміром, це сталося на шляху до Загреблі (на знімку). О пів на п’яту ранку, як зафіксували місцеві селяни, що виводили худобу на пасовище, на дорозі з’явилося дві машини: легкова і вантажна. Перша супроводжувала другу. Надалі вантажівка (самоскид) спинилася і за лічені хвилини вивантажилася. А потім обидва транспортні засоби на підвищених швидкостях чкурнули з місця події.

Сміття, як і здогадувалися миротинці, виявилося львівським. Доказів для цього задосить — платіжки, квитанції, квитки, листи тощо з адресами Львова.

— За п’ятнадцять років мого головування це перший такий зухвалий випадок зі сміттям у селі, — каже миротинський сільський голова Василь Мартинюк. — З’явилися якісь «прибульці», нагидили, а нам тепер прибирати. А все тому, що за таке свинство досі ніхто не покараний.

Євген ЦИМБАЛЮК.

Фото надане автором.

Млинів. Рівненська область.