В інформаційному центрі РАЕС «Полісся» відбувся культурно-соціальний вечір «Ніч в музеї», під час якої старшокласниці шкіл міста Вараш вивчали «потаємні куточки» атомної науки та історії, зокрема, історії розбудови Рівненської АЕС та її міста-супутника. Розважальною віхою, родзинкою екскурсійної програми став перегляд сучасного американського кінофільму «Ніч у музеї» за однойменною книгою Мілана Тренка.

 

На знімках:

 

Вікторія Леонова розповіла
про історію будівництва РАЕС
та міста-супутника;

 

фрагменти заходу «Ніч у музеї».

 

Як зазначає організатор заходу, начальник прес-центру РАЕС Вікторія Леонова, ідея вперше провести в інформаційному центрі атомної електростанції захід у форматі «Ніч у музеї» виникла на хвилі активізації співпраці з молодіжним рухом «Відкривай Україну»: «Насамперед, ми хотіли показати, що цілком можемо стати організаторами різноманітних цікавих арт-проетів, втілюючи у життя сучасні новації. До того ж, незвичний формат проведення зустрічі залучить до нашого закладу ще більше відвідувачів. Можу сказати, що було дуже весело і ми обов’язково продовжимо цю традицію й наступного року».

 

До речі, перша «Ніч музеїв» була проведена в Берліні в 1997 році. Українські музеї вперше приєдналися до акції у 2008-му. Щорічна кількість учасників такої акції зростає: торік тематичні події та заходи провели понад 35 тисяч музеїв у 145 країнах світу.

 

Юлія КУЛАЄВА,
кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.