Донедавна місто не мало проблем із вивезенням сміття. Частину обласного центру обслуговувало місцеве КАТП-1728, частину — приватне підприємство «Санком-Рівне».


Однак напередодні Великодніх свят мешканці нашого міста захвилювались через те, що сміттємайданчики у кварталах, які має обслуговувати «Санком-Рівне», були вщент заповнені. Міський голова Рівного Володимир Хомко, який любить порядок, спішно почав рятувати ситуацію, залучивши для вивезення автотранспорт інших комунальних підприємств. Адже «Санком-Рівне» не виконувало свої обов’язки, викликавши справедливе обурення рівнян, які не хотіли, щоб в їхньому місті склалася ситуація, аналогічна львівській.


А з минулої п’ятниці в мікрорайонах сфери обслуговування «Санком-Рівне», яке очолює Микола Горбачук, знову запанував безлад — ніхто не вивозив сміття, принаймні до ранку вівторка, 30 травня. Тому до корпункту нашої газети телефонували мешканці вулиць Буковинської   № 3, 5-а, 16, 16-а, Лятуринської, Костромської № 1—3 та інших, сповіщаючи про те, що ні звернення на диспетчерську згаданого підприємства, ні на лінію «1553» Рівненської міськради жодного результату не дають. А за плюсових температур сміття гниє. Сморід доноситься до кватирок, дитячих ігрових майданчиків, тож мамам нема де вигуляти малюків.


Скажімо, переповнений сміттємайданчик у дворі будинків № 16 та 16-а по вулиці Буковинській (на знімку) — лише за кілька метрів від ігрового майданчика і дитячого садочка. Тож ще день-другий такої бездіяльності «Санком-Рівне» — і малечі (та не тільки їй) потрібно буде одягати протигази...

 


Рівняни обурюються, бо тарифи на вивезення сміття вищі, ніж у сусідніх обласних центрах. І пропонують замінити «Санком-Рівне» (воно свого часу виграло тендер до весни наступного року) на інше підприємство, яке б своєчасно вивозило сміття. Дехто з рівнян пропонує: «Санком» робить вигляд, що вивозить сміття, а ми зробимо вигляд, що платимо за нього». Та й скільки вже міський голова Рівного В. Хомко може рятувати ситуацію через бездіяльність цього підприємства?..

 

Фото автора.