У населених пунктах Дубно та Млинів на Рівненщині відбулися телевізійні зйомки документального фільму про Другу світову війну митцями з Польщі, зокрема, з Музею Другої світової війни, який цьогоріч відкрився у Гданську і став серед історичних музеїв найбільшим у Польщі та одним із найбільших в Європі. Серед напрямів роботи музейної установи, як зазначив спеціаліст наукового відділу Дмітрій Панто, — збір інформації про війну від її живих свідків. Саме таких свідків в Україні й шукають польські науковці-кінематографісти.

У Млинові польські митці зустрілися з очевидцями подій наймасштабнішої світової війни Володимиром Захожим, Софією Янішевською, Василем Рогашком. Спогади Володимира Захожого, зокрема, стосувалися подій на млинівських теренах у 40-х роках минулого століття, Софії Янішевської — її остарбайтерської долі, а Василь Рогашко згадав свій бойовий шлях і щемливий епізод повернення з фронту. Саме з таких епізодів та розповідей і складатиметься фільм.
Після завершення зйомок кіномитці обіцяють представити кіно і в Україні. Насамперед у Дубенському замку та Млинівському краєзнавчому музеї, які надали зарубіжним гостям чимало цікавого історичного матеріалу.