Ще однією окрасою Рівного став вбраний у вишиванку будинок №1 по вулиці Міцкевича. Таким привабливим і комфортним співвласники цього багатоквартирного будинку почали робити його ще задовго до створення ОСББ «Міцкевича-1».

 

– Першим етапом «перевтілення» став ремонт під’їзду, – розповідає голова правління ОСББ Віктор Васильович Шатковський (на знімку). – У під’їзді побілили, поштукатурили та пофарбували, відремонтували вікна. Це ще було у жовтні-листопаді 2015-го, до створення ОСББ. На це частково були залучені і кошти з міського бюджету. Мешканці облаштували у під’їзді «зелений куточок» з вазонами і картинами. В останні місяці 2015-го відремонтували ліфт, для чого люди вклали свої 5 тисяч гривень, решту – 13 тисяч – профінансувало місто.

 

– Потім постало питання з лічильником тепла. Ми розробили проект за власні кошти. Водночас з’явилася міська програма зі встановлення приладів обліку. Ми встигли встановити механічний лічильник і у січні 2016 року запустити його, – продовжує Віктор Васильович. – Економію також відчули відразу: 35–40 відсотків. Я особисто стежив за подачею тепла: включав, виключав, а коли на вулиці ставало тепліше, зменшував подачу. Останнім кроком перед створенням об’єднання став капітальний ремонт приміщення та ремонт усіх труб. Для цього мешканці залучили власні кошти спільно з міськими (50 на 50 відсотків).

 

У 2016 році 98 відсотків співвласників будинку проголосували за створення ОСББ. Далі за участі у Муніципальній програмі сталого розвитку, а також «теплому кредиту» вдалося утеплити будинок.

 

– Утеплення варто робити у кожному будинку. Це поліпшує інфраструктуру та життєдіяльність багатоповерхівки, дозволяє економити кошти, збільшує ринкову вартість квартири, – вважає Віктор Васильович.

 

Олена ЧУДІНОВИЧ,
прес-секретар
житлово-комунальних та енергетичних програм ОПОРИ (м. Рівне).

Фото автора.