На Рівненщині реалізують проект Світового банку «Покращення охорони здоров’я на службі у людей», за яким у регіоні протягом трьох років передбачають реконструювати понад сто амбулаторій. Нещодавно відбулися тендери першого етапу реконструкцій 29 амбулаторій у північних районах області. Однак, за словами керівника групи впровадження проекту Сергія Рибачка, вони не надто зацікавили будівельні компанії, а тому відбулися лише щодо дев’яти.
«Причиною такої пасивності могло стати те, що торги проводили за правилами Світового банку, які не передбачають у подальшому збільшення вартості робіт. Тобто компанії відразу мали вказувати ту ціну, за яку вони проведуть остаточну реконструкцію», — припускає Сергій Рибачок.
Переможцем у двох із п’яти лотів першого етапу реконструкцій було визнано товариство з обмеженою відповідальністю «Вінницька будівельна компанія», яке проведе реконструкцію дев’яти амбулаторій у Зарічненському та Володимирецькому районах. Щодо решти об’єктів першого етапу, то, як зазначив Сергій Рибачок, тендер на їх реконструкцію буде оголошено повторно.

Рівненська область.