Відтепер мешканцям Рівненської області, які з різних причин не можуть мати дітей, не потрібно звертатися до дорогих приватних клінік. Адже на базі обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім. В. Поліщука запрацювала сучасна ембріологічна лабораторія.

На знімку: в лабораторії.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко зазначив, що дороге лікування від безпліддя у приватних клініках не всім мешканцям області доступне. Щоб наблизити радість материнства для таких людей, керівник області підтримав задум головного лікаря діагностичного центру Романа Шустика та посприяв відкриттю лабораторії — ініціював виділення п’яти мільйонів гривень з обласного бюджету. «Ми очікуємо, що вартість послуг у центрі становитиме 15—17 тисяч гривень, а кожна десята процедура буде взагалі безплатною — для пільгових категорій громадян», — сказав Олексій Муляренко.
Головний лікар обласного діагностичного центру Роман Шустик розповів, що в лабораторії планується проводити понад 20 різних процедур, пов’язаних із методикою допоміжних репродуктивних технологій: «Це методи подолання безпліддя, за яких окремі або всі етапи зачаття та раннього розвитку ембріонів здійснюються поза організмом жінки. Завдяки закупленому обладнанню ми можемо повноцінно проводити ці процедури. Вже є пари, які чекають на реєстрацію для проходження штучного запліднення».

Фото Тетяни ПАНАСЮК.