Ярмарок вакансій для охочих служити в Збройних Силах України провели у середмісті Вінниці представники однієї з частин, що дислокується на території області.


На майданчику при вході до Центрального парку культури і відпочинку військові розмістили техніку — бойову машину піхоти та потужний вантажний автомобіль, окремі зразки зброї, стенди та інші агітаційні матеріали. Про вимоги до служби, умови її проходження, зарплату, соціальне забезпечення розповідали бійці, які брали участь у ярмарку. «Особисте спілкування має свої переваги перед найкращим агітаційним матеріалом, — каже заступник обласного військового комісара Вінницької області Ігор Гончарук. — Такі заходи організовуємо спільно з центрами зайнятості. Не так давно у цій само частині провели день відкритих дверей. Охочі мали можливість ознайомитися з умовами служби і побуту військових. Це ще одна форма пошуку тих, хто має бажання змінити цивільний одяг на військовий».


З представлених стендів можна було дізнатися, що на службу беруть починаючи з 18 років, якщо у кандидата не було судимості, він не перебуває на обліку у наркодиспансері і має добрий стан здоров’я. 


Для тих, кого раніше не призивали до війська, передбачена спеціальна підготовка. Мінімальна зарплата в частині, про яку йдеться, сім тисяч гривень. Держава компенсує частину витрат на відпустку військовому, а також членам його сім’ї, лікування у медичних закладах Міноборони — безплатне.


У другому кварталі нинішнього року на Вінниччині уклали контракти на службу в українському війську 350 мешканців регіону. Про це повідомив обласний військовий комісар Олег Вінницький. За його словами, завдання для області на третій квартал — набрати 320 охочих служити за контрактом. Олег Вінницький наголосив, що є потреба також у тих, хто має медичну спеціальність. Їх запрошують на службу за контрактом у військово-медичні центри Міноборони.

Вінницька область.