У селі Пісків, що в Костопільському районі на Рівненщині, 226 учнів досі навчалися в аварійній школі. Тому виникла потреба у спорудженні нової. Торік на будівництво виділили понад 16 мільйонів гривень, нинішнього спрямують 23 мільйони: 90 відсотків профінансує державний фонд регіонального розвитку, 10 — місцевий бюджет.

Нині будівельники утеплюють стіни, наносять декоративну штукатурку, фарбують у різні кольори, щоб школа мала привабливий вигляд (на знімку). А всередині будови штукатурять стіни, проводять внутрішні сантехнічні роботи, монтують систему опалення. Розпочалися роботи з благоустрою прилеглої території, облаштування футбольного поля, встановлення паркана.
— Школа у Піскові — одна із чотирнадцяти, що беруть участь у спільному проекті Мінрегіону та МОН «Новий освітній простір». Такі сільські навчальні заклади стануть комфортними у всіх сенсах — і з точки зору облаштування та технічного забезпечення, і з точки зору наповнення навчального процесу. Школа матиме актову залу, перехідну галерею та їдальню. Під час будівництва використано енергоощадні технології. А ще тут буде стадіон і спортзал, — розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко.

Олександра ЮРКОВА.
Фото Тетяни ПАНАСЮК.